Arxiu històric
Mitjans audiovisuals Novetats Xtec Escola verda Escola El nostre racó TIC
Escola

On estem

Situació : La Pobla de Claramunt es troba al sud de la comarca de l’Anoia a la província de Barcelona. Municipi situat a la vall del riu Anoia, a l’espai configurat pels cingles dels Mollons i la muntanya on s’alça el castell de Claramunt.

Extensió: 18,37 km2.

Distàncies: 62 km de Barcelona 6,6km d´Igualada (capital de comarca) .

Població: + 1850 habitants.

Barris: Sant Procopi, la Pobla Nova, les Figueres, Sant Andreu, can Solà, les Garrigues, el Xaró i la Rata, les Cases Noves, l’Estació, Can Galan i els Vivencs .

Interès turístic: Principal atractiu Castell de Claramunt, que data de l’època de la Reconquesta i que ha estat factor i testimoni de l’evolució històrica d’aquesta localitat anoienca.Els antics molins papers encara són presents en el municipi. L’Esglèsia d’estil neoclàssic on podem trobar la talla romànica de la Mare de Déu de la Llet, patrona del poble. El nucli antic on passejant observarem la Plaça de les Tres Fonts, el safareig públic... I no podem oblidar l’entorn natural de la Pobla rodejat de muntanyes i gran diversitat de fonts naturals.

Activitats industrials: La principal activitat industrial és la indústria paperera, tot i que també hi són presents altres sectors com el del gènere de punt i el de la construcció, decoració i restauració de mobles d’estil popular català. Els últims anys hi ha hagut una gran implantació d’indústries, gràcies al desenvolupament del polígon dels Plans d’Arau.