Arxiu històric
Mitjans audiovisuals Novetats Xtec Escola verda Escola El nostre racó TIC
Escola Verda

Comencem a preparar lhort

Aquest any comencem el taller d’aula verda preparant el nostre hort, ja que amb els mesos d’estiu ha quedat ple de males herbes i no s’hi pot plantar res. Els alumnes de Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior han arrencat herbes, han tret pedres, han decorat la fusta que envolta l’hort... i també han ajudat a preparar la cartellera d’escola verda de l’escola.

Volem donar les gràcies al pare del Marc de 3r que amb el moticultor ha vingut a remoure la terra de l’hort per tal que s’aireji i puguem començar a plantar ben aviat!!

Hem treballat de valent i de seguida podrem començar a plantar!

Planter descarola

15 d’octubre 2013

Els nens i nenes de 1r i 2n han estat els primers a plantar a l’hort, un cop tenim la terra a punt i el terreny pla. Han remogut la terra, l’han aplanat i han fet els solcs per plantar-hi les escaroles. 

Ara a regar i a esperar que creixin!

Llavor despinacs

16 d’octubre 2013

Els alumnes del taller d’aula verda de Cicle Mitjà (3r i 4t) preparem la terra per plantar-hi llavor d’espinacs. Barregem les llavors amb una mica de terra i ho escampem sobre el tros que hem destinat als espinacs.

A regar i a esperar que neixin!

Llavor denciams

22 d’octubre 2013

Els nens i nenes de cicle incial al taller d’aula verda preparem un tros de terra per plantar-hi llavors d’enciam. Barregem les llavors amb terra, les escampem sobre un terreny pla i ho reguem perquè creixin ben aviat. Bona sort!!

Mongetes

23 d’octubre 2013

Els de cicle mitjà preparen el terreny per plantar llavors de mongetes per tal que creixi una gran mongetera!

Hem buscat en un llibre i hem vist que caldrà esperar uns 60 dies perquè puguem començar a collir les beines de mongetes.

Paciència i bona collita!

AULA VERDA - Transportem aigua

Els nens i nenes que estan fent el taller d’aula verda, hem parlat sobre com podem regar l’hort: amb galledes, gots, regadores,... i posant-hi mooolta aigua!!! Descobrim una capsa plena d’objectes ben variats i la pregunta que és proposa és: PODEM TRANSPORTAR AIGUA D’UN LLOC A UN ALTRE AMB AQUEST MATERIAL? Després d’experimentar i parlar-ne entre tots, hem desocbert que hi ha coses que no ens van bé per portar aigua d’un lloc a un altre.

* COSES QUE ENS VAN BÉ: esponges, rodets, roba, tovallola,...

* COSES QUE NO ENS VAN TAN BÉ: con, pilota, paper de diari, fregall de ferro, pedres,...

Cols i coliflors

Després de parlar i conèixer algunes diferències entre COL - COLIFLOR - BRÒQUIL, els nens i nenes de cicle inicial hem preparat un trosset d’hort per plantar-hi cols i coliflors. Hem vist que cal regar-les sovint ja que necessiten força aigua per créixer. Hem fet uns solcs amb el claveguet i després amb una eina que es diu "plantador" hem fet els forats per posar-hi el planter de cols i coliflors. Hem regat una mica... i a esperar que hi hagi sort!!!

Brquils

Tot i que no ens agrada gaire menjar-ne, els nens i nenes de cicle mitjà hem plantat bròquils a l’hort. Hem fet un solc i amb l’ajuda del plantador hem fet el forat per posar-hi el planter de bròquil. Com que venen dies de festa, hem aprofitat per regar bé totes les plantes i arbres de l’hort.

TALLER DE NIUS DOCELLS

Durant aquest mes de febrer, els nens i nenes de 3r i 4t hem estat construint nius d’ocells amb el Marc, i a la primavera esperem que vingui algun ocell a visitar-nos i a fer-hi el seu niu. Ens ha agradat molt i hem hagut de picar de valent!

TALLER DE PAPER RECICLAT

Els nens i nenes de 1r i 2n hem realitzat un taller de paper reciclat. A partir de paper de diari, hem fet una pasta com un puré, ho hem barrejat amb aigua i amb uns motlles especials hem donat forma al nou paper. Hem decorat els fulls de paper amb confeti, flors seques, fils de colors,...

TALLER SAB AMB OLI RECICLAT

Els nens i nenes de 5è i 6è hem fet sabó a partir d’olis de cuina usats. Ens hem hagut de protegir molt bé amb guants, mascareta i ulleres, perquè els ingredients eren aigua, sosa càustica i olis vegetals. Primer hem barrejat la sosa càustica i l’aigua i després hi hem afegit l’oli, tot comprovant la temperatura per tal que faci la reacció química. Perquè el sabó no faci pudor, hem tirat essències a la barreja i d’aquí un mes podrem utilitzar el nostre sabó amb l’aroma escollida.